Status
Hi ! Im sabrina . Just follow me and exchange our blog's link . Thank you :)
Just a girl ツ

Entry About Stuff Friends Follow D'Board


  • Hi... Welcome to my blog. Do follow me :3


Sheacat

Find Me

Wishlist

Shoutbox
3:29 PTG | 0 Cloud(s)
Tutorial bawal jadikan seperti shawl




Assalamualaikum and good morning everyone .
Haha hari ni sabrina TERbangun awal pula . Nak gerak Boyot pegi JPJ buat test .

Okay-okay . Pagi ni sabrina nak bagi satu tutorial kat korang . Saja la nak share-share . Memandangkan sabrina dah lama tak update kat blog . 

Okay for example korang boleh tengok cara sabrina pakai . 

Front

Side


Sabrina try tutorial ni kat youtube . Tak sangka pulak menjadi . Korang just perlukan :
  • Tudung bawal size biasa or lagi elok if bidang 50'
  • Inner neck or something yang boleh cover dada
  • Kerongsang and some peniti
Macam sabrina , sabrina tak dak bidang 50' so just pakai size biasa . So hasilnya tak berapa sangat la sebab pendek kat bahagian dada . Tapi if korang nak try , kat bahagian belakang korang mesti ada shape V like pakai tudung biasa tu . And kelemahan pakai bawal size biasa sebab korang takkan cukup nak lilit sampai habis . Maaflah sebab tak dapat nak capture other side . Tapi korang kemaskan la if taknak nampak 'cacat' tu . Kekeke

Korang nak tau lebih lanjut bout this tutorial . Bawak ada video dia . Selamat mencuba .




5:28 PTG | 0 Cloud(s)
Kawan


Assalamualaikum :> sab masuk tingkatan 3 baru sab tahu apa maksud kawan :') ada yang pahit , ada yang manis bila bersama diorang . Tapi sab tak kisah sebab sab dah banyak lalui semua ni dan dah biasa . Sab sayang diorang sangat-sangat lebih dari apa pun . Sebab diorang tempat sab luah semua masalah sab dan diorang juga yang tolong sab selesaikan masalah sab .

Time sab single dulu , sab rasa happy sangat sebab sab still ada kawan :') sekolah tempat sab berseronok , senyum , ketawa dan spend masa dengan kawan-kawan sab . Sebab kat rumah , sab bukan seceria kt sekolah :') sab lebih suka pendam perasaan sorang-sorang , menangis senyap-senyap dan selalu jauhkan diri dari parents :') 

Dan bila kat sekolah , sab rasa macam sab ada adik beradik baru , yang sama umur , sama perangai dan sama masalah dengan sab . Sab terharu sangat time sab sedih , kawan-kawan datang peluk sab tanya kenapa , bagi nasihat dan buat lawak kat sab bagi sab happy balik .

 Bila diorang ada masalah sab suka bagi nasihat tapi dalam hati kenapa aku bagi nasihat kat diorang sedangkan diri aku pun tak terurus :'( diorang ada yang couple , break , single tapi diorang lebih kuat dari sab . Sedangkan sab paling tua daripada diorang . Ada kawan sab yang nampak ex dia mesra dengan perempuan lain depan mata dia tapi dia kuat juga . 

Sejak sab masuk 3 Dinamik tu , sab dah boleh suaikan diri dengan semua orang . Dulu sab pendiam and selalu kena dengan kwan-kawan sab . Tapi sab tak kisah sebab diorang just bergurau :') Dan sab teringin sangat jadi orang yang boleh buat diorang ketawa time diorang sedih :') 

Nangis sama-sama , gembira sama-sama , gaduh tapi selesaikan baik-baik . Sab akui kawan lama sab tak dak yang sebaik diorang . Bila kami duduk sama-sama , ramai akan cakap kami lesbian la , peluk la , cium la . Haha , jujur sab cakap , sab sayangkan diorang lebih dari semua yang sab ada . Kami semua wish suatu hari nanti , kami semua akan jumpa balik and dapat berkumpul macam ni jugak :') insyaallah .

Dan sab minta maaf sangat kat diorang sebab before ni sab ignored diorang just sebab selalu spend dengan ex . Benda-benda tu takkan terjadi lagi :> For Afifah Husnina , Afifah Azhar , Aisya Affrina , Aimi Dalila , Raudhatul Anati , Nurul Farhana , Sarah Hanani , Noorauni , Aqra Hanis and Nurul Alya , sab minta maaf sangat-sangat .

Dan untuk budak 3 Dinamik , tahun ni paling AWESOME dalam hidup sab sebab dapat kawan yang sporting gila macam diorang . 


Lelaki pun semua sporting gila and sab tak sanggup nak berpisah gan diorang if tahun depan mama suruh pindah :') 


Cikgu Safiah paling sab sayang , tak tahu kenapa tapi bila kawan-kawan sab rapat dengan dia , sab akan tetiba marah . Haha , best sangat tahun ni sebab semua cikgu yang ajar , semua yang sporting gila . Assalamualaikum :>





4:16 PTG | 0 Cloud(s)
Taken ♡


Assalamualaikum and good morning oulss :> selama sab couple dulu , banyak sangat sab alami . Menangis , kecewa , cemburu , happy , terharu semua ada . Tapi makin hari makin allah nak uji sab . Dia uji kekuatan hati sab , kekuatan diri sab untuk stay dengan hubungan sab dengan ex sab .

Makin hari , makin sab rasa putus asa dengan hubungan tu . Suatu malam tu , kami gaduh besar sampai sab tersalah cakap nak putuskan hubungan . Ex sab jenis tak suka dicabar then terus break . Lepas sab solat , sab rasa menyesal . Apa sab dah buat ? kenapa sab boleh cakap perkataan tu sedangkan sab memang sayangkan dia sangat-sangat . Tapi tiba-tiba teringat yang ex pun minta break jugak time tu , maybe sab tak sesuai untuk dia :') 

Selepas hari tu , sab cuba untuk dapatkan dia balik . Tapi macam tak dak guna , ex dah tutp hati untuk sab . Sepanjang sab single , sab menangis , kecewa dan sakit hati ja . 10 bulan berapa hari tah . Time kami break tu sab tengah exam mid year . Bayangkan betapa seksanya time tu :') Tapi thanks untuk kawan-kawan sab yang dah bagi dorongan kat sab semua . 

Hari tu kat kampung kawan cakap yang ex still sayang sab lagi tapi hati sab dah tertutup terus untuk kembali kat dia :') hati sab dah tak sanggup nak terima apa yang dia dah buat kat sab . Tapi sab berterima kasih sangat kat dia sebab dia dah bahagiakan sab selama kami couple .

Hati sab dah tak boleh terima mana-mana lelaki dah time tu , memang sempit sangat dah . Tiap-tiap hari sab doa agar kuatkan hati , jiwa dan diri sab . Alhamdulillah allah dah makbulkan doa sab :') sepanjang single ni , sab dah banyak sedar yang allah nak sab kembali bertaubat kepadaNya . Sab terlalu taksud dengan cinta sampai lupa pada allah . 

Suatu malam tu , sab tweet and kenal dengan seorang lelaki ni . Sab tak kenal dia just main mention ja . Dan time tu memang sab tak de hati langsung kat lelaki . So kenal-kenal je la . Tapi tak tahu kenapa tetiba tergerak nak kenal dia lagi jauh . Sab takut sab kena macam dulu lagi - dikecewakan , menangis , saki hati . Sab buang jauh-jauh niat tu . 

Makin hari kami makin rapat , tapi time tu sab masih ingat ex sab . Sab single sebab nak lupakan ex sab dan kenangan kami . Sab tak nak bila sab dengan orang lain , sab akan ingat ex . Walaupun sab sayangkan ex , tapi allah nak kata yang kami memang tak boleh bersama . Bila teringat ex , sab akan ingat ayat ni 
Jika dia bukan untukmu , itu bukan bermakna allah telah merampas kebahagiaanmu . Akan tetapi allah ingin memberimu lebih kebahagiaan kepadamu dan ada insan yang lebih baik darinya 
 Genap tarikh 19.06.2012 04.08 pagi , lelaki tu minta couple dengan sab . Sab tak sangka pula sebab kami beza 5 tahun . Sab muda dari dia , mana ada yang nak terima dengan perangai sab yang kebudak-budakan :') tapi sab terima juga sebab sab nak bagi peluang kat lelaki lain untuk ada dalam hati sab walaupun ex sab dah ambil hati sab :'( 


Sorry awak , curi gambar :> sab mula suka dia bila tengok gambar ni ;) couple bukan semata-mata sebab rupa tapi bila berapa hari dengan dia . Sab boleh rasa dia baik , pandai jaga hati . Dan sab bersyukur sangat sebab sab dapat package rupa and hati yang baik :) Okay , lupa gitau nama dia . Haniff Zamree :)

Walaupun kadang-kadang kawan sab menyakat sab kata haniff tak elok la , apa la tapi sab terfikir , ex sab yang comel tu pun tak kekal . Lebih baik ambil yang tak elok tapi hati baik dari elok tapi tak baik :') sab terima dia seadaanya .

Tapi minggu pertama memang sab susah nak suaikan diri . Setiap apa yang dia text , sab akan teringat ex . Ya allah , susahnya sab nak lupakan dia :'( banyak sangat kenangan manis dengan dia . Kadang-kadang sampai menangis sebab teringat semua tu . Tapi sab tak boleh macam ni , sab kerap hide semua perasaan sab bila text dengan bf . Bila gaduh ja , sab akan cakap pasal break . Sab minta maaf sangat sebab tu . 

Tapi sekarang sab dah boleh suaikan dengan dia :D alhamdulillah , 25 hari dah bersama . Rasa kejap sangat . Haha , sekarang sab kena control marah , cemburu , merajuk , mengada sab . Sab tak nak perangai sab yang dulu boleh buat peristiwa dulu berulang lagi . Assalamualaikum :>