Status
Hi ! Im sabrina . Just follow me and exchange our blog's link . Thank you :)
Just a girl ツ: Taken ♡

Entry About Stuff Friends Follow D'Board


  • Hi... Welcome to my blog. Do follow me :3


Sheacat

Find Me

Wishlist

Shoutbox
4:16 PTG | 0 Cloud(s)
Taken ♡


Assalamualaikum and good morning oulss :> selama sab couple dulu , banyak sangat sab alami . Menangis , kecewa , cemburu , happy , terharu semua ada . Tapi makin hari makin allah nak uji sab . Dia uji kekuatan hati sab , kekuatan diri sab untuk stay dengan hubungan sab dengan ex sab .

Makin hari , makin sab rasa putus asa dengan hubungan tu . Suatu malam tu , kami gaduh besar sampai sab tersalah cakap nak putuskan hubungan . Ex sab jenis tak suka dicabar then terus break . Lepas sab solat , sab rasa menyesal . Apa sab dah buat ? kenapa sab boleh cakap perkataan tu sedangkan sab memang sayangkan dia sangat-sangat . Tapi tiba-tiba teringat yang ex pun minta break jugak time tu , maybe sab tak sesuai untuk dia :') 

Selepas hari tu , sab cuba untuk dapatkan dia balik . Tapi macam tak dak guna , ex dah tutp hati untuk sab . Sepanjang sab single , sab menangis , kecewa dan sakit hati ja . 10 bulan berapa hari tah . Time kami break tu sab tengah exam mid year . Bayangkan betapa seksanya time tu :') Tapi thanks untuk kawan-kawan sab yang dah bagi dorongan kat sab semua . 

Hari tu kat kampung kawan cakap yang ex still sayang sab lagi tapi hati sab dah tertutup terus untuk kembali kat dia :') hati sab dah tak sanggup nak terima apa yang dia dah buat kat sab . Tapi sab berterima kasih sangat kat dia sebab dia dah bahagiakan sab selama kami couple .

Hati sab dah tak boleh terima mana-mana lelaki dah time tu , memang sempit sangat dah . Tiap-tiap hari sab doa agar kuatkan hati , jiwa dan diri sab . Alhamdulillah allah dah makbulkan doa sab :') sepanjang single ni , sab dah banyak sedar yang allah nak sab kembali bertaubat kepadaNya . Sab terlalu taksud dengan cinta sampai lupa pada allah . 

Suatu malam tu , sab tweet and kenal dengan seorang lelaki ni . Sab tak kenal dia just main mention ja . Dan time tu memang sab tak de hati langsung kat lelaki . So kenal-kenal je la . Tapi tak tahu kenapa tetiba tergerak nak kenal dia lagi jauh . Sab takut sab kena macam dulu lagi - dikecewakan , menangis , saki hati . Sab buang jauh-jauh niat tu . 

Makin hari kami makin rapat , tapi time tu sab masih ingat ex sab . Sab single sebab nak lupakan ex sab dan kenangan kami . Sab tak nak bila sab dengan orang lain , sab akan ingat ex . Walaupun sab sayangkan ex , tapi allah nak kata yang kami memang tak boleh bersama . Bila teringat ex , sab akan ingat ayat ni 
Jika dia bukan untukmu , itu bukan bermakna allah telah merampas kebahagiaanmu . Akan tetapi allah ingin memberimu lebih kebahagiaan kepadamu dan ada insan yang lebih baik darinya 
 Genap tarikh 19.06.2012 04.08 pagi , lelaki tu minta couple dengan sab . Sab tak sangka pula sebab kami beza 5 tahun . Sab muda dari dia , mana ada yang nak terima dengan perangai sab yang kebudak-budakan :') tapi sab terima juga sebab sab nak bagi peluang kat lelaki lain untuk ada dalam hati sab walaupun ex sab dah ambil hati sab :'( 


Sorry awak , curi gambar :> sab mula suka dia bila tengok gambar ni ;) couple bukan semata-mata sebab rupa tapi bila berapa hari dengan dia . Sab boleh rasa dia baik , pandai jaga hati . Dan sab bersyukur sangat sebab sab dapat package rupa and hati yang baik :) Okay , lupa gitau nama dia . Haniff Zamree :)

Walaupun kadang-kadang kawan sab menyakat sab kata haniff tak elok la , apa la tapi sab terfikir , ex sab yang comel tu pun tak kekal . Lebih baik ambil yang tak elok tapi hati baik dari elok tapi tak baik :') sab terima dia seadaanya .

Tapi minggu pertama memang sab susah nak suaikan diri . Setiap apa yang dia text , sab akan teringat ex . Ya allah , susahnya sab nak lupakan dia :'( banyak sangat kenangan manis dengan dia . Kadang-kadang sampai menangis sebab teringat semua tu . Tapi sab tak boleh macam ni , sab kerap hide semua perasaan sab bila text dengan bf . Bila gaduh ja , sab akan cakap pasal break . Sab minta maaf sangat sebab tu . 

Tapi sekarang sab dah boleh suaikan dengan dia :D alhamdulillah , 25 hari dah bersama . Rasa kejap sangat . Haha , sekarang sab kena control marah , cemburu , merajuk , mengada sab . Sab tak nak perangai sab yang dulu boleh buat peristiwa dulu berulang lagi . Assalamualaikum :>

0 Ulasan: